Søk i denne bloggen

mandag 12. juli 2010

Forventninger av ulike sjangrer og lyrikkens plass i samfunnet

Når jeg velger en roman så er det hovedsaklig for underholdningens del. Selvfølgelig kan den gi meg kunnskap og appellere til livet. Men det er ikke det jeg er først og fremst ute etter når jeg leser en roman. Det kommer i tillegg. Men når jeg leser fag litteratur så er det for å tilegne meg mer kunnskap om ting jeg er interessert i. Men med lyrikk er jeg ute etter noe helt annet enn med en roman. Da er jeg ute etter hovedsaklig etter lyrikk som appellere til livet mitt eller som gir kunnskap. Framandkar var en fantastisk dikt samling som lærte deg noe om transeseksuell som du ikke visste før. Men jeg har også sansen for dikt samling tar opp tema som jeg er veldig opptatt av.

Men jeg synest Lyrikk er en nedvurdert sjanger både i media, bokhandlere (fysisk og på nett) og i bibliotek. I avisa kan av og til lese om lyrikk. Men i forhold til annen litteratur er det svært lite. Ingen bokhandlere fysisk eller på nett reklamere for dikt samlinger. På bibliotek stilles det ikke ut. Der jeg jobba ble det ikke engang plastra for ingen leser lyrikk.

Jeg leser ikke så mye lyrikk. Men jeg liker ikke at sjangeren er nedvurdert. Men det har vel noe med kapitalisme og penger har mer å si enn kvalitet.

Ingen kommentarer: