Søk i denne bloggen

fredag 4. februar 2011

Mobbing på nettet...

Jeg er blitt inspirert til å skrive om mobbing blant bloggere og uthenging av temablogger etter å lest flere innlegg om det hos Mammadamen.


Det finnes blogger som jeg synest er hårreisende teit og idiotisk. Men jeg sitter aldri å skrive kommentarer til de bloggerne hvor idiotisk blogg innlegg de skrever. Men det er mulig at jeg kan si til andre jeg synest den er teit til andre, like som jeg kan si til noen i real life jeg liker ikke den personen. Men ikke noe mer. Det prinsippet med å ikke slenge dritt til andre blogger har med ting jeg ikke ville gjøre i det virkelig liv heller. Så selv om jeg ikke liker en person vil jeg ikke baksnakke og svartmale den fordi baksnakking og mobbing kan være med å skade og ødlegge en person. Jeg ville aldri ødelegge noen selv om jeg ikke liker personen. Det finnes også mange forskjellig blogger og mange av de kan man sette i ulike grupper. For eksempel rosa bloggere, mamma bloggere, litteratur bloggere, scrapping bloggere, interiør bloggere og man kan forsette det i det uendelige. Men jeg synest det blir feil å henge ut en bestemt type gruppe av bloggere. Det er fordi vi mennesker er forskjellige. Vi er ulike i alder, livssituasjon, interesser and you name it. Da er det naturlig vel å blogge om det som passer deg. For eksempel hvis du er mamma så er det vel kanskje naturlig å ha en mamma blogg. Så ha respekt for de ulike gruppene av bloggere selv om du kanskje synest de er litt teit. Det er greit å skrive et innlegg mot et blogg innlegg . Men da er det viktig å være saklig og å skille mellom person og sak. Noe annet jeg har tenkt på når det gjelder blogg innlegg som jeg ikke liker helt. Det er blogg innlegg som indirekte kritisere andre personer. Det er greit å kunne skrive innlegg at dette vil du bli såra av eller aldri akseptert uansett hvem de andre. Mens blogg innlegg som indirekte forteller hvor idiot egentlig personer har jeg ikke noe særlig sans for. Dette er kanskje ting man ikke tenker så mye over. Men jeg tipper at hvis denne personen leser dette innlegget og skjønner at det er meg det handler om vil bli såra.

Når jeg tenker på teamet mobbing og når skriver ned disse tankene så dukker det opp andre ting. Hvis noen går på perssonsak skal jeg ikke reagerer? Hvis noen gjør noe mot meg skal jeg ikke gi uttrykk for? Er kritisering av kultur, tradisjoner og religion et person angrep?. Hvis du mener noen har gått offentlig ut med et person angrep synest jeg det er rett å gå ut med det. Men kanskje uten å gå på persongrep. for eksempel si dette er uakseptalt, hetsing.osv. Uten at si denne personen er sånn og sånn. Håper dokke skjønne hva jeg mener for det var litt vanskelig å forklare. Man skal gi beskjed til en personen hvis du blir såra eller lignende. Det er greit å fortelle til noen hva du har opplevd. Men du trenger ikke å fortelle hele verden hvor idiot denne personen og svartemale den. Jeg vil også si det jeg har skrevet om i dette avsnittet har jeg ikke tenkt så mye på grove og spesielle saker.f.eks. voldtekt, incest.osv. Det sier seg selv at at da må man reagere på en annen måte enn det jeg synest man skal gjøre i andre saker som er ikke så alvorlig. Men det vil jeg ikke utdype nærmere. Jeg kan skjønne godt enkelte kan føle det som et person angrep når noen kritisere deres kultur og religion. Det har nok med at kulturen og det vi tror på er sterkt knyttet opp til identiteten. Men jeg synest det er greit å kristisere kulturer, religioner og tradisjoner. Men da er det viktig å passe på å skille mellom person og sak.

Men vi mennesker er ikke feilfri og det inkludert meg selv. Vi har lett for å baksnakke og lignende uten å tenke så mye over det og det gjør jeg også. Men siden jeg i prinsippet ikke vil baksnakke noen eller gå på personangrep så tenker jeg gjennom det hvis jeg er skikkelig provosert, sint og uenig. Jeg kan faktisk gå igjennom blogg innleggene mine. Det har faktisk skjedd at jeg skrevet om eller slettet innlegg nettopp fordi jeg føler at det var kanskje et person angrep og ikke var saklig nok.

1 kommentar:

Mammadamen sa...

Hei Rita Oline, så flott at du skriver om dette, og så stolt jeg er over at jeg har inspirert deg!

Jeg synes det er nifts å se hvordan anonymiteten på internett har gjort mobbing så mye mer enkelt og massivt. Jeg synes det er så utrolig viktig at vi som bruker nettopp mye, som du og meg, øker oppmerksomheten omkring mobbingen og viser at vi ikke godtar det.

Flott innlegg!

Jeg ønsker deg en fin helg videre!

Karianne:-)