Søk i denne bloggen

lørdag 12. mars 2011

De fortapte barns frelser av Ihpil

Boken De fortapte barns frelser er ei bokutgave av en blogg som ble skrevet av en jente som ble funnet druknet i Tromsø Havn i 2007. Bloggen skrev hun det siste halvåret hun levde. Hun akkurat flyttet til Tromsø og hadde begynt på Universitet. Hun kalte Ihpil og bloggadressen er www.ihpil.blogspot.com Jeg har selvfølgelig sjekka om bloggen eksisterer enda. Bloggen eksisterer enda, men alt av innhold er slettet.


Noe av det fine og kule med denne boken er jo fra Tromsø. Jeg vet hvor alle (i hvert fall nesten) plassene er. Noe av de hendelsene hun forteller om husker jeg faktisk. En annen fin ting er jo at hun har nesten studert det samme som meg og har hatt mye av det samme som meg på Ex. Phil og ex. Fac. Jeg visste godt hvem som var foreleseren i dok. Vit når ho beskrev hvordan denne personen var. Hun beskriver så mange på en så god måte at jeg har tenkt på flere personer om det er dem.

Noe av det jeg liker aller beste er at ho går på dybden, analysere, diskutere og reflektere over alt fra seg selv og sine medmennesker til musikk og litteratur. Det var ikke side opp og ned med overfladiske ting og beskrivelser. Da hadde jeg nok gått lei. Men boken ga meg rett og slett frysninger for den var så rååååbra<3. Mange ganger klarte jeg ikke å legge den ifra meg fordi det var mye i boken jeg bare MÅTTE vite hva som skjedde videre. Jeg kan kjenne meg igjen i mye av det hun skriver. For eksempel Hvordan Tromsø er, folk i Tromsø er og mye, mye mer. Det selv om jeg ikk er same eller er lesbisk. Jeg tenkte mange ganger når jeg leste boka hun hadde passet å bli forfatter og jeg vil lese mer av denne bloggeren.

Det sier seg selv at boka er trist. Men enda tristere blir det når man vet hva som skjedde rett før ho døde. Jeg tror også mange vil si at ho er ganske gal til tider og det er jeg enig i. Akkurat de delene var litt ( eller ganske) ekkel og det ga meg ettertanke.

Denne boken anbefales på sterkest!!!

2 kommentarer:

ellikken sa...

Hehe... Skal jeg fortelle deg noe om Iphil, eller skal jeg la deg leve i uvisse...?

Askeladden sa...

Jeg har sjekka det ut no og vet hva det er. Jeg må si at jeg er overraska og litt skuffa.Men litt godt også. Men jammen er forfatteren troverdig. Når han klarer å utgi seg for å være ei ungjente uten å legge merke til det. Men jeg burde skjønne det. Det merka man spesielt på språket og historien om Nakata.