Søk i denne bloggen

tirsdag 15. mars 2011

Jeg er blitt lurt trill rundt...


Jeg har skrevet bokanmeldelse av boka De fortpate barns frelser. Men no har jeg funnet at det var bare en fiktive blogg og mannen bak bloggen  er forfatteren Sigbjørn Skåden. Men jammen klarer man å skrive troverdig uten at man legger merke til det. Men jeg burde skjønt det. Historien om Nakata virker ikke jo ikke helt troverdig. Språket var jo ekstremt bra  og  tenkte denne "jenta" burde ha vært forfatter.

Men fyren må ha god kjennskap til Tromsø og etter å sett sjekka opp forfatteren på Wikipedia har han master i Litteraturvitenskap. Derfor kjenner han byen, Uit og fakultet godt. Det står ikke i noen artikler. Man kan ikke skrive så mye som stemmer på punkt og prikke uten å ha kjennskap til det. Han har erfaring fra å flytte til en liten plass til en større by som Tromsø. Det har jeg og derfor kjenner jeg nok mye igjen i det han skriver. Men jeg er imponert at han kan skrive om det skeive miljøet på en så troverdig måte. I følge han selv som du ser i artikkelen ( trykk på forfatternavnet) har han oppsøkt miljøet selv  for å finne ut mer om det.

Men litt trist er det at en det ikke fantes en jente som var same og lesbisk og som drukna. Jeg har jo tatt alt i boka som en realitet. Men litt godt er det også at det er fiksjon og da spesielt historien om Nakata. Men noen ting stemmer siden jeg bor i Tromsø og vet at det har skjedd.

Jeg tror nok jeg skal lese mer av forfatteren siden bloggen i bokformatet var så knallgod...

Ingen kommentarer: