Søk i denne bloggen

lørdag 30. juli 2011

Oppdatering på mine litteratur mål for 2011

Jeg har dårlig bok samvittighet... Jeg har nærmest glømt at jeg hadde sett meg noen litteratur mål for 2011. Jeg har tenkt så lite på de målene de siste målene at jeg har glømte hva mål jeg har sett meg. Så derfor måtte jeg sniktitte på hva jeg har skrevet om Litteraturmålene for 2011 på bloggen min. No kommer jeg med en oppdatering om hva som har skjedd sist. Noe har jeg nok klarte uten å tenke over det. Men egentlig skriver jeg denne oppdatering slik at jeg husker det og får et lite spark i ræva for å sette igang. Det er forsatt flere måneder igjen av året. Hvis jeg ikke klarer alle målene innen 2011 så vil jeg nok prøve å fokusere på dem i 2012 også.

1. Det var å lese mer fantasy. Aller helst skulle jeg ha lest Ringens Herre og Hobbiten innen dette året. Jeg tror nok det ikke blir noe Ringens Herre på meg i 2011. Jeg blir skremt vekk av antall sider... Man får følelse av at man blir til å holde på med den i evigheter og da må mange bøker vike plassen.  Men Hobbiten skal jeg kanskje lese. Dessuten har jeg bestemt meg for at den skal leses før Ringens Herre og at jeg ikke får lov til å se filmatiseringa av bok før jeg har lest den. Ellers har jeg lest tre Fantasybøker og to av dem ga meg mer fantasy lyst:). Ellers har jeg planer om å lese Vidina, Landet bak Nidaros  i løpet av høsten.

2. Lese en serie og aller helst Twilight. Jeg har ikke lest Twilight. Men har lest alle bøkene om Folket på Innhaug. Jeg har lest flere bøker som er første boken i en serie og det er serier som jeg vil forsatte lese.

3. Les to mursteiner. Den ene skulle være Den glemte Hagen av Kate Morton og den andre var Ute av Verden. Ingen av disse mursteinene har jeg lest. Men jeg har lest to Mursteiner og kan hende enda flere.

4. Les to Klassikere. Jeg hadde bestemt meg for å lese Et rom med Utsikt av E.M. Forster og Sigrid Undset si bok Jenny. Jeg har ikke lest noen av dem og ingen andre klassikere. Men skal lese snart Min Afrikanske Farm av Karen Blixen. Jeg tror jeg må jobbe litt hardere med meg selv når det gjelder lesning av klassikere.

5. Les en bok om gangen. Det har gått bra til tider eller egentlig ganske ofte:)

6. Les to engelsk bøker. Har lest bare en. Jeg må bare ta meg selv i nakken og lese mer engelsk bøker.

7. Skrive omtaler av alle bøker jeg leser. Det har jeg gjort med nesten alle med unntak av noen få.

8. Lese mindre kjærlighetsbøker. Det har jeg klart.

9. Lese filmatiserte bøker. bl.a. Bienes Hemmelig liv av Sue Monk Kidd, Alice in Wonderland og Lewis Caroll og Jodi Picult sin bok Min søsters vokter. Jeg har ikke lest noen av dem. Men er blitt flinkere til å lese bøker før jeg ser filmen selv om det finnes unntak.

10. Lese mer fra min egen boksamling og ikke kjøpe så mange bøker.
Her har jeg gått virkelig på trynet både når det gjelder lesning av bøker jeg eier  og ikke kjøpe flere bøker...
Men har iallefall lest to av mine egne bøker i år med unntak av leseeksemplar.

Ingen kommentarer: