Søk i denne bloggen

mandag 4. juli 2011

Sekskanten av Ebba Haslund

http://bokelskere.no/bok/sekskanten/47545/

Boken sekskanten fikk jeg tilsendt av Inga Lill. Det er ei Bookcrossing  bok. Hvis du befinner deg i Øyer og Lillehammer i den nærmeste uken så se spesielt etter denne boken. Men siden jeg ikke er så kjent i Lillehammer området vet jeg ikke nøyaktig hvor jeg skal legge den ut og heller ikke dato eller tidspunkt. De fleste karakterene fra denne boken finner du i boken Bare et lite sammenburdd. Jeg har lest boken og les gjerne min omtale av boken. Jeg lest den først siden jeg er blitt mer og mer opptatt av å lese bøker kronologisk. For å si det første som sist jeg hadde gledet meg masse til å lese denne boken og den skuffet.

Boken handler om syklubben sekskanten og de har holdt sammen siden vidergående. Noen er ikke lenger med og andre er kommet med. Men den har alltid eksistert. I boken  får vi innnblikk i livet til medlemmene og deres familier. spes. familien Berg og Lillemor som var hovedperson og hovedfamilie i Bare et lite sammenbrudd. Innblikket i klubbmedlemmene og deres familier sitt liv skjer en dag i august 2006 hvor det er på kvelden klubbaften. Men det handler ikke bare om hva som skjer den dagen. Men hva som også har skjedd før.


Jeg må innrømme jeg fikk litt sjokka når jeg begynte på boken. Jada, forfatteren har før satt ting på spissen, brukt ironi og humor. Men i denne boken var det på en helt annen måte. Det falt ikke i smak. Språket var mye tyngre også. Men denne romanen er også en politisk roman og tar opp aktuelle tema i dagens samfunn. Men boken er ikke så utpreget feministisk. Jeg har lest lite Noveller. Men jeg vet såpass om Noveller at det er korte historier. Noen ganger henger historiene sammen og andre ganger ikke. Når jeg leste denne boken så minnet den meg om Noveller. Boken var delt opp de i ulike karakterene. Jeg synest boken var nærmest som en berg og dalbane. Noen deler av boken elsket jeg bare og gjorde at jeg leste ivrig videre. Så kom man til de delene var dørgende kjedlige. Da vurderte jeg faktisk å avbryte den eller å ta en lengre pause fra den. Desverre var det mye mer av de dårlige partiene enn de gode partiene.

Les gjerne Inga Lill sin anmeldelse av boka og hun er mye mer positiv. Jeg vil også anbefale et blogginnlegg Om Ebba  Haslund som er skrevet av  bloggeren Janke og et blogginnlegg om boken Bare et lite sammenbrudd av bloggeren og forfatteren Aino Basso

1 kommentar:

Ingalill. sa...

Jeg er som regel en kronologifantatiker og enda ikke ferdig med å rive meg i håret av å ha tullet med rekkefølgen på disse 2 bøkene. Min eneste unskyldning er at jeg trodde den var lest allerede. (Kanskje noe for lesemaratonet?)

Leste også omtalen din av Sammenbruddet og det overrasker meg egentlig ikke at du likte den mye bedre, som original (og ikke bestillingsverk) vil jeg tro den kom fra både en mer idealistisk tid og hjerte.

Jeg hørte forresten lydboka og Ebba leste fortreffelig, det kan jo også ha høynet opplevelsen noe?

(psstt, ikke glem å lage Releasenote når du legger ut boka -))