Søk i denne bloggen

lørdag 13. august 2011

Dagens Anbefaling: La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson


Eg veit at mange synest ikke noe særlig om den. Men for meg er den verdens vakreste og beste skjønnlitterære bok jeg vet om!!<3.

Eg har lyst å begynne med å fortelle om hvorfor jeg leste denne boken. Denne historien er litt rar og artig. Ihvertfall såg jeg Bienes hemmelig liv på dvd og falt mildt sagt pladask for filmen<3. Den ga meg nesten en åpnebaring. Jeg fant ut jeg elsker fortellinger om relasjoner som går litt dypere enn vanlig<3 (hint,hint). Jeg visste litt om boka La meg synge deg stille sanger før og tenkte at denne boken handler nettopp om relasjoner som er både spesielle og som går dypere. Dermed oppdaga jeg verdens fineste bokskatt<3.

Astrid er en eldre dame som bor i ei bygd. Men litt ifra de andre og har ikke kontakt med andre i bygda. Hun går under navnet bygdas heksa. Veronica kommer til bygda for å skrive en bok. Hun blir nabo med Astrid og hun har opplevd grusomme ting før hun kommer til bygda. Astrid ogVeronica får kontakt og utvikler et spesielt, annerledes og vakkert vennskap som går dypere enn vanlig.

Jeg blei så fryktelig, fryktelig rørt av historien..... Man får en enorm empati med Astrid og Veronica. Det er sikkert flere som har lest boken som ville reagere på det. Men jeg gir ikke empati til alt i denne bare for å få det sagt. Men jeg ble ikke bare rørt, men også RÅNYSGJERRIG. Man skjønner raskt at begge har gamle minner og hemmeligheter. Jeg måtte bare lese litt til og litt til for å finne ut hva det var og vips var boken lest ut.

Boken skriver mye vakkert og troverdig ting om minner som fikk meg til å reflektere virkelig om minner. Boken har også mange vakre bilder som smelter hjertet mitt<3. Jeg må også trekke fram neste sist kapittelet i boken som er for meg verdens vakreste kapittel<3. Det er et brev som Astrid skriver til Veronica. Jeg har lest det tusen ganger og jeg har lest det til flere..... Ellers kan jeg bare si at hvert ord og hver setning var en nytelse.....

Jeg anbefaler boken av hele mitt hjerte..<3

2 kommentarer:

Stine sa...

Dette er absolutt en av mine favorittbøker! Den er som du sier; nydelig. Skjør og vakker er to adjektiver jeg gjerne vil slenge på beskrivelsen av boken, hehe.

linesbibliotek sa...

Jeg likte også boken kjempegodt, og syntes den var veldig gripende.