Søk i denne bloggen

fredag 5. august 2011

En sannsynlig historie av Karin Alvtegen

Kilde: http://bokelskere.no/luva83/boksamling/1278488/

Boken har ei vakker forside som gjør at man legger merke til den og får lyst å lese den engang. Men etter å lest omtalene til Beate  og Ellikkens bokhylle fant jeg ut at dette måtte bli en del av sommerlektyren.


Helena kjøpte en bygning ut på landet for å bygge om det til et hotell sammen med ektemannen Martin. Nå er Helena skilt og driver hotellet alene. Martin og Helena har datteren Emelina som bor sammen med moren på Hotellet. Helena har vansker med å komme inn på datteren som tar avstand fra Henne. Anders er en rikmann som havner på sykehuset etter en bilulykke og etter han blir utskrevet havner han på hotellet til Helena ved en tilfeldighet. Helena og Anders får en god tone sammen. Han blir tilbudt 1 mnd. Arbeid som maler på hotellet. Vi møter også andre sentrale personer som Verner, Anne Karin, Lisbeth og Lasse i denne boken.

Når jeg skrev hva boken handlet om føler jeg at har utelatt masse. Jeg har nemlig ikke sagt noe om personligheten til de ulike karakterene og heller ikke sagt så mye om bipersonene. Det er sentrale ting i boken. Men forfatteren har en imponerende psykologisk innsikt. Det er spennende å se hva som har formet oss til den vi er og at ting ved personligheten vår blir utfordret. Det er også spennende å se enkelt menneske i samspill med andre mennesker når man møter seg selv i døren og blir utfordret. Det er også spennende se hvordan mennesker påvirker samfunnet. Det forfatteren skriver synest jeg er både troverdig, sannsynlig og spennende. Jeg satt flere ganger tenkte dette er jeg helt enig i, sånn er flere. Osv. Noen ganger blir du litt slått i magen nettopp fordi du kjenner deg litt igjen i karakterene. Det er ikke alle ting som er skrevet like mye om. Men allikevel har jeg merka meg godt mindre deler i boken. Språket var veldig godt. Men jeg synest det var litt tunglest. Men det gjorde ikke så mye etter hvert som jeg leste for boken var bra.

Selv om boken var spennende, troverdig og sannsynlig så synest jeg også den var litt varierende. Det varierte fra favoritt bok tendenser til midt i mellom knallgod og dårlig. Men helhetsinntrykket ender på midt i mellom fantastisk bra og dårlig. Det er altså ei bra bok som jeg gjerne anbefaler videre:)

Ingen kommentarer: