Søk i denne bloggen

lørdag 27. august 2011

To filmer man har sett

Få meg på for faen

Kilde: http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=246407492055203&set=a.203852429644043.59712.202792153083404&type=1&theater

Jeg hadde tenkt å lese boken før jeg såg filmen. Men det hadde jeg ikke tid til. Jeg kan si først som sist at jeg synest filmen var bra. Selv om den ikke nådde de store toppene etter mi mening.Selv om filmen var bra så var den fryktelig flau også... Jeg tenkte flere ganger at dette er en film jeg vil se hjemme i stua alene.

Det er endel som forvirrer meg. Men jeg vet ikke om jeg har grunn til å være forvirra siden jeg ikke har lest boken. Jeg har oppfattet boken som en voksen roman. Men sånn filmen er kan man tro at den er basert på en ungdomsroman. Jeg har lest noen bokanmeldelser og omtaler av boken. Der blir det nevnt flere karakterer som har store roller i boken. Det virke sånn. Men i filmen er hovedfokus bare på Alma. Jeg har også lyst nevne en ting som jeg elsket med filmen. Det regner jeg med er fra boka. Det er enstavelseord. Jeg elsker at det blir brukt for det får frem en konkret ting på en sterkere og tydeligere måte... Jeg skjønner ikke hvorfor forfattere bruker mer av det i sine bøker og at det ikke blir brukt mer i film for den del.

Om jeg var fornøyd så var ikke alle det. Jeg hørte folk sa etter filmen at den var sinnsyk dårlig, den verste filmen som jeg har sett. Ut i fra det jeg har sett, hørt og lest er dette en typisk elsk hat film. Der du enten liker det eller hater den.

Harry Potter and Deathly Hallows Del to


Kilde: http://www.facebook.com/pages/Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows/59386114427?ref=ts&sk=app_137083586362074#!/HP7P2satLondonBridgeStation

Når jeg skulle se denne på kino for første gang så fortalt jeg begeistret her på bloggen at no skulle jeg se den. Jeg har sett den to ganger siden. Men det har ikke kommet noe blogginnlegg om filmen. Det er det en grunn til. Filmen er for all del bra. Men i mine øyne strekker den ikke opp til del1 av Harry Potter and Deathly Hallows. Det må jeg innrømme skuffer meg siden del 1 var tidens beste film for min del.

Den hadde selvfølgelig endel mørke scener. Men for lite for min del. Men den hadde scener som bare WOW og det burde være flere av disse scenene. Ellers må jeg si at filmen fikk fram mye følelser uten at den på noen måter kjempesentimal. Jeg ble så rørt, ble så trist, så glad, så sint og så rørt. Så masse at jeg fikk tårer i øyekroken av og til. Men jeg skjønte når jeg såg filmen at jeg glømt stygt masse. Jeg hadde til og med glemt hvem som overlevd og hvem som ikke gjort det. Noen visste jeg såklart. Mange scener hadde jeg også glømt. Men alle de jeg husker og ventet på var med i filmen.

Ingen kommentarer: