Søk i denne bloggen

lørdag 8. oktober 2011

Novellesamlingen og Antologien MOT av Diverse forfatttere


Novelle samlingen og antologien MOT av Diverse forfattere er med i Cappelen Damn sin bokbloggturne. I går blogget Marielle om boken og i morgen er det Stines notater som blogger om boken.

 Novellene er skrevet av Taran L. Bjørnstad, Harald Rosenløw Eeg, Sverre Henmo, Hans Petter Laberg, Charlotte Glaser Munch, Annette  Munch, Lars Mæhle, Renate Nedregård og Ingelin Røssland

Baksidetekst:

Ni noveller om Mot
Hva er mot?
Når viser du mot?
Hva er du mot?
Hvem er mot?
Hvem er mot deg?
Novellene er vinklet på ulike måter. Men alle handler om MOT på en eller annen måte.Noen mer tradisjonelle enn andre.dvs. det ble for tradisjonelt. Mens andre igjen er annerledes og noen er en blanding av alt. Jeg personlig synest ikke alle tekstene handlet om MOT. Men heldigvis var det et fåtall. Når novellesamlingen heter MOT så synest jeg novellen burde fange opp de situasjonene hvor det vises mot og ikke stoppe opp rett før.

Språket i boken vekslet mellom nynorsk og bokmål. Når det finnes ulike forfattere så blir jo språket annerledes. Noen av novellene synest jeg hadde et forvirrende språk. .feks. setninger og ord som kunne bety mye. Mens andre var mer opptatt av rå og provoserende språk som var mer tilpasset ungdommen.

Jeg har tenkt litt på hva Ordet MOT og hva jeg legger i det. Jeg har vel sett på det som noe veldig subjektivt. Man tør å gjøre noe som man drømmer om selv om det koster eller å ta valg som mange er i mot det. Men etter å ha lest denne boka har jeg fått øynene opp for at MOT kan være så mye,mye mer. Men kanskje mest av alt det er en måte vise kjærlighet og omsorg ovenfor.

Jeg synest alt i alt var novellesamlingen sånn midt på treet. Jeg likte like mange som de jeg ikke likte. De store favorittene for min del ble Dette blir mellom oss av Taran Bjørnstad og Dagens helt av Charlotte Glaser Munch

Jeg anbefaler boken videre nettopp fordi man setter søkelys på begrepet MOT på ulike måter samt at noen av novellene er veldig god:)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har denne boken på jobb og etter å ha lest det du skriver ser jeg at vi kan bruke den i noen prosjekter. (Vi har ikke lest den noen av oss, og det tror jeg kanskje velle vært en fordel.)

Takk for tips!