Søk i denne bloggen

mandag 10. oktober 2011

Orkideens hemmelighet av Lucinda RileyDette er ei bok som veksler mellom nåtid og fortid. I nåtiden følger vi hovedsakelig Julia. Men også søsteren Alicia. Julia har mistet mannen og sønnen i bilulykke og er helt knust. Mens søsteren er gift og firebarns mamma. Besteforeldrene deres bodde på Wharton Park. Dvs. noen hus i like nærheten og muligens på tomta (tror jeg). Bestefaren var gartner der og mens bestemoren var stuepike. Søsterene tilbragt mye tid der som barn. Besteforeldrene hadde et fiendtlig forhold til Wharton park og da spesielt Olivia ( kona), Harry( arving til Wharton park og mannen til Olivia) og Adrienne ( moren til Harry). Det var gamle hemmeligheter som førte til det. Det er bestemoren Elsie som forteller hva som skjedde på Wharton Park i sin tid. Historien fra fortiden er fra England og Thailand. Historien fra fortiden veksler mellom Olivia og Harry. Den utspiller seg over lengre tidsperiode. Den begynner når Olivia er for første gang på Wharton Park og ender en god stund etter krigen når hun og Harry har tatt over Wharton Park. Men det er også en god del fra Thailand. Harry og hans gode venn Bill er med i hæren og de har sittet i fangeleir over flere år i Thailand under Krigen. Men plutselig er krigen over og de blir løslatt. Det skjer noe helt spesielt i Thailand uten at jeg vil si så mye mer om det.

Boken var veldig lettlest. Men språket var både klisjeaktig og litt for enkelt. Det manglet et ord her og der. Noen plasser burde man skrevet om setningene. Det var karakterer som hadde et ”språk” som irritert meg. Jeg har jo bombadater bokelskere med sitater fra denne boken. Når jeg såg på de ulike setningene så tenkte jeg at det er ikke rart at språket i denne boken har fått kritikk. Men jeg legger mer vekt på handlingen og hva den gir meg så språket så masse for meg. Så det blir ikke et stort minus i margen for dårlig språk.

Handlingen var litt klisjeaktig også. Men allikevel var den litt annerledes. Boken hadde overraskelser og sjokk som ga meg hakeslepp der og da... Jeg vil si den var klisjeaktig med vri. Det blir feil  for min del å si at boken var 517 sider med kliss.Ja, det var mye kliss. Men jeg gir blanke om det er kliss når boken forteller meg en ekte, dyp og vakker kjærlighet....Jeg ble totalt smeltet av kjærlighetshistoriene i boken og de traff meg langt, langt inn i hjertet<3. Men alt ender ikke bra og det visste man på forhånd før romanen hadde konkludert med det. Det var såååå hjereskjærende og jeg var minst like trist som karakterene på deres vegne... No høres romanen kanskje veldig forutsigbart ut. Men det var den ikke. Du visste noe på forhånd, men ikke alt hvordan det hengte sammen.

Jeg er ikke helt fornøyd med hvordan boken er bygd opp. Alle de delene som er fortida stopper opp når det er på det meste spennende. Jeg river jo meg selvfølgelig nesten i håret pga. det. Men det virker desverre inn på de delene som er fra nåtiden. Jeg blir utålmodig og skynder meg igjennom de delene som er fra nåtiden. Jeg ville hatt mer glede av delene fra nåtiden hele boken igjennom hvis ikke historien fra fortida stoppet opp på det mest spennede. Men heldigvis begynner det å skje nesten like masse spennende ting i nåtida som i fortida.

I fra begynnelsen til midten av boka var den bra og den underholdte meg med noen spenningsmomenter underveis. Men den var ikke super fantastisk og bragte ikke boka til himmels. Men såååå begynte historien fra Thailand og veien videre etter krigen...... Der ble man servert en kjærlighetshistorie som var såååååååå vakker, fantastisk , hjerteskjærende og trist..<3 Samtidig som en nesten like vakker kjærlighetshistorie samt uventa spenning gjorda boka enda. Så med andre ord boka gikk til himmels fra midten av til siste innspurt..<3

Noen ganger vet man om det man leser ei favorittbok eller ikke. Mens andre ganger igjen må man faktisk tenke igjennom det. Skal boka være ei favorittbok hvis halve boka fyller dine krav for favorittbok og andre delen ikke?. Når det gjelder denne boka hr jeg faktisk tenkt på det. Men har kommet fram til at jeg vil kalle den for favorittbok nettopp fordi halve boka fylte min krav for favorittbok.

Les gjerne Knirk, Solgunn sin,Elida og Ellikkens bokhylle  sine omtaler av boken:)

Ingen kommentarer: