Søk i denne bloggen

tirsdag 1. november 2011

Forglemmegei av Kurt Hanssen

Kilde: http://bokelskere.no/bok/forglemmegei/280674/

Tittel: Forglemmegei
Forfatter: Kurt Hanssen
Forlag: Gyldendal
Utgivelse år: 2011
Sider: 363
ISBN: 978-82-05-41321-4
Lånt på bibliotek

Baksidetekst:
23 årige Kamilla Kaspersen sykler de siste meterne opp bakkken til Bryn Kirke i Bærum. Hun skal ha time i orgelspill og gleder seg. Mens hun låser sykkelen hører hun orgeltoner gjennom den åpne kirkedøren, en sørgmodig melodi  hun ikke har hørt før. Brått blir det stille, så brytes stillheten av en skjærende og langtrukken dissonans. Skremt av lyden styrter Kamilla opp trappen til galleriet og finner orgellæren sin liggende over tangentene. Blod siver ned på pedalene. Rasmus Bech er drept. Brede Monsen og Rikke Linstad fra politikammeret i Sandvika står overfor en gåtefull drapssak. Hvilke hemmeligheter skjulte Rasmus Bech? Måtte han hindres i å holde sin siste konsert? 
Denne boken valgte jeg ut til utfordringen Les en debutant. Det er bokbloggeren Bokelskerinnen som står bak utfordringen. Jeg hadde lyst å lese noe jeg sjelden gjør og få kjennskap til sjangrer som jeg ikke er så kjent med. Dette er dermed den tredje krimboka jeg noen gang har lest.

Vi får ikke bare kjennskap til Brede og Rikke som bare politi. Vi får også høre om deres privatliv og litt om deres indre liv ( tanker,følelser). De lever på ingen måte feilfrie liv og har sine problemer i privatlivet. Det er flaut å innrømme at jeg nok ser på politifolk med glansebilde liv. De er jo politi og derfor er de siste å gjøre noe ulovlig.osv. Men hvis jeg skal tenke rasjonelt så vet jeg at politi kan ha det vanskelig og gjøre like masse feil som mannen i gata. Jeg liker at boken er med å forandre på fordommer. Jeg elsker at Brede er beskrevet på en slik måte at jeg hadde seriøse mistanker at han var morderen en stund.

Dette er ikke er ei krimbok med råvold. Men den handler mest om etterforskninga siden Rasmus Bech blir drept helt i begynnelsen. Dette synest jeg er mest interessant og ikke minst blir det mindre skummelt. Det virket for meg at forfatteren ville at leseren skulle tenke seg fram til svaret. En god stund trodde jeg faktisk ikke forfatteren ville oppklare drapet. Men at leseren skulle tippe seg til morder og begrunnelse for mordet. Boken minnet meg litt om påskekrim i blad og på radio. Det skjer et drap og det er flere som er innvolvert og det er flere som har motiver. Så skal du finne morderen. Den store forskjellen mellom påskekrim og denne boken er at boka er bedre, mer spennende og ikke minst mye bedre krim spor. Det blir lagt ut blindspor og forfatteren prøver etterhvert å få et spor mer sannsynlig enn andre. Men jeg trodde aldri på det. Det hadde vel noe med tittelen, baksideteksten og omtalene av boken å gjøre. Jeg visste ikke hvem drapsmannen var før det sto svart på hvitt. Men motivene og sporene skjønte jeg mer og mer etterhvert.

Boken var ikke super fantastisk og den bergtok meg ikke. Men den underholdte meg og jeg kosa meg med den. Den var også spennende og litt skummel. Anbefales!

Det er flere enn meg som har lest denne boken. Les gjerne omtaler av boka hos Bokelskerinnen,Lines bibliotek og Knirk. Les gjerne også min smakebit av boka

1 kommentar:

Bokelskerinnen sa...

Jeg gleder meg veldig til forfatteren kommer med ny bok til neste år. Fin anmeldelse :)