Søk i denne bloggen

søndag 25. desember 2011

Anne Lise Boge: Det som ikke er ditt*SPOILER*Kilde: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=6585719&rom=MP

Tittel: Det som ikke er ditt
Forfatter: Anne Lise Boge
Serie: Morshjerte
Nummer i serien: 15
Utgivelseår: 2011
Forlag: Cappelen Damn
Isbn: 978-82-02-37246-0
Fått boka fra forfatteren


Baksidetekst: 
Martin har nærmest flyttet inn til Maren, og de oppdager begge nye sider hos den andre. Maren reagerer da det viser seg at Oda er ikke så begeistret, men hun skyver det fra seg. Thorleif drikker fremdeles for mye, og det begynner å gå stygge rykter om ham. Lina prøver å få forholdet deres til å fungere, men han er ikke interessert. 

Mine meninger: 


Jeg abonnere på denne serien. Men i år kom denne boka etter jeg var reist på juleferie. Jeg var dødsmisunnelig på alle de som fikk lese boka før meg og fikk vite hva som skjedde videre.. Lykken var STOR når forfatteren selv sendt boka til meg.....*HURRA!!!!!!*. Jeg brukte mer tid enn vanlig for  å sluke boka. Men det skyldes at jeg er hjemme. Men boka var ihvertfall wow, wow, wow!!!


Jeg hadde mine mistanker om at Martin ikke var en god mann. Det stemte ganske godt. Det vises tydelig at han er eiesyk og dødelig sjalu. Men også andre fæle sider ved han kommer fram. Det er ikke bare på privaten at han er drittsekk, men også jobbmessig. Slutten av boka viser at han holder på å bli "Samuel nr.2" ( den største drittsekken i Arvesynd...). Når han går over streken gjentatte ganger så snur han helt om og Maren er sååååå stokkedum at ho tilgir han hver gang.

Maren må være den meeeeeeest naiv og godtroende jeg har lest om i litteraturens verden!!!!!!!!!!!. Hvis man er skikkelig naiv og godtroende så kan det gi fatale konsekvenser.Det er stor sannsynlighet for at det blir til å skje med Maren desverre:(. Men valgene vi tar får konsekvenser for andre. Når Maren tar fatale valg kan det gi  konsekvenser for hennes barn, Oda og Erlend. Det synest jeg nesten er verst:(((. Maren er forlovet med Martin og skal snart gifte seg med han. Jeg tror behovet for kjærlighet og varme er større enn følelsene for Martin. Når Maren var sammen med Trond og Thorleif ga hun mer uttrykk for hvor glad hun var i dem. Mens med Martin er det sjeldent og det er ikke utdypet på noen som helst måte. Maren har så liten selvinnsikt at tankene hennes virker ikke troverdig. Jeg nekter å tro på det hun ( forfatteren) prøver å overbevise meg om. Jeg må påpeke at det gjelder ikke alt.

Boken har en fortellerstemme til utenom Maren. Jeg mistet nesten pusten og hjertet holdt på å hoppe ut av kroppen når jeg fant ut hvem det var...... Jeg begynte å tenke på tv serien X files og tv vignetten Du tror det ikke før du får se det. Mens i denne boka blir det du tror det ikke før du leser dette.... Denne personen blir nok til å lage masse drama og spenning i serien framover!!!!!!!!. Denne karakteren var med å dra opp boka til å bli ulidelig spennende......

Jeg har lest mange kommentarer om slutten på denne boken.bl.a. at den var helt spesiell og det var altfor lenge til neste bok. Men jeg tenkte det stemmer nok ikke. Det vil nok ha en slutt som ikke vil så store konsekvenser. Men folk har rett!!!!. Slutten er superdramatisk og den vil få store konsekvenser..... Slutten er også med å dra opp boka til å bli ulidelig spennende..... No har jeg klart å finne forside og tittel på neste bok og den gir allerede mange svar:(.

Denne boka var kanskje den mest spennende boka i hele serien og er en favoritt i serien også!!!<3. No er det tre altfor lenge måneder til neste bok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ingen kommentarer: