Søk i denne bloggen

torsdag 22. desember 2011

Boktema hos Anette: All i want for christmas

Hver torsdag ( nesten iallefall) er det boktema hos bloggeren Anettes bokboble. Det går ut på å skrive et blogginnlegg om dagens boktema. Deretter linker man innlegget til anettes bokboble. Så kan vi titte på hva andre har svart på dagens boktema. Nå som juleaften nærme seg med stormskritt er dagens boktema All i want for christmas. Det går ut på dele hvilke bøker man ønsker ligger under juletreet i år. 

Jeg vet allerede at jeg får et gavekort på bokhandel. Jeg har også fått med meg at jeg har fått to julegaver som ligner veldig på bøker. Dessuten har jeg en tilgodelapp på bokhandel også.

Men her en liste over hvilke bøker jeg ønsker meg til jul. Jeg vil også påpeke at jeg  ikke blir sur om jeg får helt andre bøker i julegave.

Kilde: http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=5926405


India: Jentebarn har ingen verdi på landsbygda, så når Kavita føder en datter, dreper ektemannen Jasu den nyfødte. Noen år senere føder Kavita nok en datter og trygler sin mann om å få tilbringe én natt sammen med barnet. Den natten bringer hun datteren i sikkerhet på et barnehjem.
USA: Somers liv er alt hun ønsket det skulle bli. Hun er nygift og har akkurat startet sin karriere som psykiater i San Francisco - helt til hun får den grusomme beskjeden, at hun aldri kan få barn.
Asha, som er adoptert fra et barnehjem i Mumbai, er barnet som binder disse kvinneskjebnene sammen. Helt til hun vender tilbake til India for å finne sin bakgrunn. Historien strekker seg over 20 år og fortelles av de to mødrene og den datteren de deler.


Kilde: http://bokelskere.no/bok/to-levende-og-to-doede/325916/

Den 24. februar 1943 gikk fire mennesker om bord i båten "Brenning" på Fure i ytre Sunnfjord. Det var den tyske soldaten Maximillian Leopold Kautz, hans norske kjæreste, firebarnsmoren Helene Skaar, og mannskapet, brødrene Arthur og Hjalmar Brendsdal. Båten forsvant, uten livstegn. Først lenge etter krigen, i 1964, ble det kjent at kjæresteparet levde i beste velgående i Sverige, med nye navn og ny identitet. I 1976 ble båten ved en tilfeldighet funnet i Gjøringebøvika i Førdefjorden. Det er aldri funnet spor etter brødrene. Da denne boka første gang kom ut i 1987, levde ennå Helene og Maximillian, alias Ruth og Karl Rewinger. Egil Ulateig møtte dem i leiligheten i Sverige, men hemmeligheten om hva som egentlig hadde skjedd og hvor det ble av brødrene Brendsdal ville de ikke snakke om. Forfatteren har studert skriftlige kilder og snakket med mange som møtte paret under flukten, og forteller her historien slik den sannsynligvis var. I denne nye utgaven av "To levende og to døde" er det med mange foto som ikke har blitt trykt før, bl.a. av hovedpersonene. I tillegg har Kjell-Ragnar Berge skrevet om krigsbildet i Sogn og Fjordane på den tida "Brenning" forsvant. Rune Timberlid har skrevet om hvordan "Brenning"-saka står idag.

Kilde: http://bokelskere.no/bok/tirsdagsdamene/321361/


Fem venninner på pilegrimsferd. En henrivende og til tider komisk roman om en reise som forandrer alt. I 15 år har de vært bestevenninner. Hver første tirsdag i måneden treffes de fem damene i sin franske yndlingsrestaurant, og en gang i året hygger de seg med en felles weekendtur. Men dette året er alt forandret: Judith er nettopp blitt enke og vil foreta en pilegrimsreise til Lourdes i sin avdøde manns fotspor. Fylt av omtanke for sin sørgende venninne, beslutter Tirsdagsdamene seg for å følge henne på reisen. Underveis kommer de fem damene litt etter litt på sporet av en hemmelighet, som får konsekvenser for alles liv og setter deres vennskap på en hard prøve. En av Europas mest solgte bøker det siste året.


Kilde:  http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=5764033
Midt imellom er en historie om å vokse opp mellom to kulturer. Det er en rørende og morsom roman om prøvelser og triumfer, hjertesorg og kjærlighet – og om alt som går tapt i oversettelse.
Når Kimberly Chang og moren emigrerer fra Hongkong til slummen i Brooklyn, begynner hun raskt et dobbeltliv: skoleflink mønsterelev om dagen, morens hjelpende hånd i tekstilfabrikken i Chinatown på kvelden. Hun gjør sitt ytterste for å skjule den vanskelige sannheten om tilværelsen sin - den eksepsjonelle fattigdommen hun lever i, vekten av familiens fremtid som hviler på hennes skuldre, den hemmelige kjærligheten hun føler for en av guttene på fabrikken.
 

 Kilde: http://bokelskere.no/bok/ceecee-honeycutts-reddende-engler/303009/

Bienes hemmelige liv møter Barnepiken i denne sørstatsromanen som gnistrer av humor, varme og kvinnelig visdom.Tolv år gamle CeeCee Honeycutt har brukt mesteparten av livet på å ta seg av sin psykotiske mor, Camille ? en tidligere skjønnhetsdronning som aldri klarer å få fortiden ut av hodet, og som er blitt hele byens klovn. Da Camille en dag blir truffet av en lastebil, er CeeCee med ett alene i verden.Da er det at Tootie Caldwell, CeeCees ukjente grandtante, kommer CeeCee til unnsetning. I sin gamle Vintage Packard Cabriolet tar Tootie CeeCee med til Savannah, Georgia ? og en verden av omsorg, velstand og eksentriske sørstatskvinner. For første gang i sitt liv opplever CeeCee å være omgitt av kjærlighet, og sakte kommer hun tilbake til livet.CeeCee Honeycutts reddende engler er en vakker roman som utforsker den ukuelige styrken i kvinners vennskap. Den gir oss historien om en jente som mister én mor ? og finner mange andre.

 Kilde: http://bokelskere.no/bok/toerst/320722/
 De to venninnene Kristin og Verena vokser opp i Knønes i Nord-Norge. Senere skilles deres veier, før de møtes igjen i Oslo mange år senere.De bærer begge på drømmen om et annet liv enn det de kunne få i Knøsnes. Felles for dem er at det innebærer kunstnerdrømmen. I møte med livet slynges de inn i andre baner enn de selv kanskje så for seg, uten at de gir opp verken drømmen om - eller kontrollen over - livet.Lindkvist skriver intelligent og skarpt om livene våre, slik de er her og nå. De mest naturlige sammenlikningene finner vi i en Mara Lee i Sverige, eller en Vigdis Hjorth i generasjonen over her hjemme.Tørst er en bred og ambisiøs roman om en ny generasjon kvinneskjebner.

5 kommentarer:

Beathesbokhylle sa...

Mange flotte tips her:-)) Flere av disse kunne jeg også tenkt meg, blant annet Indias datter og CeeCee honeycutt, Tirsdagsdamene kjøpte jeg for noen dager siden.

Mai Lene sa...

Midt i mellom er ei kjempefin bok som eg las for rundt ein månad sidan. Veldig fint ønske. =) Har nokon eg òg: http://bokverdami.blogspot.com/2011/12/boktema-hos-anette-all-i-want-for.html Ha ei fin jul. =)

Tone sa...

Hmm, jeg skjønner jeg blir nødt til å sjekke ut Tirsdagsdamene snart, ettersom både du og en bokblogger til har den på ønskelista til jul ;) Høres ut som en bok som kan passe meg i alle fall...

Bokelskerinnen sa...

"To levende og to døde" har jeg ikke hørt om. Den virker kjempeinteressant. Håper du får noen fine bokgaver til jul.

Anette sa...

Så mange flotte bøker! Og Tirsdagsdamene ønsker vi oss begge to, har du kanskje fått den også? Juleklem fra Anette :)