Søk i denne bloggen

søndag 4. desember 2011

En smakebit på en søndag - Tøff tillit av Tone Klungland

Denne utfordringen står blogggeren Mari - Flukten fra virkeligheten bak. Det går ut på å dele noen ord ( ikke for avslørende) fra boken du leser. Deretter linker du innlegget tilbake til Mari - flukten fra virkeligheten.

Dagens smakebit er fra boken Tøff tillit av Tone Klungland. Den er oppfølgeren til Fortiden går med meg. En ukjent bok med en ukjent forfatter for de fleste. Den handler om Elvira som bor på en gård. Det at hun bor på gården er tilfeldig. Hun rømte nemlig fra sitt tidligere liv.Men så fikk ho problemer med bilen og møtte tilfeldig han som eide gården. Hun skulle i utgangspunkt bare være der i noen dager. Men ble istedfor boende på gården. Hun begynner å jobbe på gården og blir kjæreste med en annen som jobber der. Etterhvert kommer det fram at Elvira sliter med spiseforstyrrelser og fortiden begynner å innhente henne. Dette var en kort oppsummering av bok nr. 1. I bok nr. 2 er det duket for trekantdrama og Elvira kjemper for å blir frisk. No har jeg kommet halvveis og den er veldig bra. Den første bokaer også er veldig bra, men ender som et lite "mareritt". Det er ikke fordi boka er dårlig, men Elvira  gir lite tilbake og tar på en måte ikke imot hjelpen hun får. Jeg blei faktisk like sliten som kjæresten til Elvira som ga, ga uten at det hjelpte.Man lever seg inn i handlingen med andre ord. Uansett jeg anbefaler begge bøkene!.

Jeg skal dele noen ord fra side 7.

Kilde: http://bokelskere.no/bok/toeff-tillit/314321/
Mens hun kjørte hadde hun ikke våget å drømme om å møte vennlige mennesker, og nye muligheter. Det var så vondt å drømme, vondt fordi drømmene virket uoppnåelige. Det var vanskelig å drømme. Det var vanskelig å visualisere positive bilder. Hun hadde trodd at livet var over. Mens hadde likevel møtt vennlige mennesker og nye muligheter.
Bli med på "En smakebit på søndag"du også da vel!

 • Åpne boken du leser i nå

• Finn et par setninger som du kan dele med leserne av bloggen din(vær forsiktig, ikke del setninger som kan avsløre for mye da det kan ødelegge for de som ønsker å lese boken). Hvis du ikke har en egen blogg så kan du dele en smakebit fra boken du leser i kommentarfeltet under Posten en smakebit på en søndag hos Mari - Flukten fra virkelighetenn.  Det kommer nytt innlegg hver søndag.

• Skriv en liten bloggpost med en link tilbake til dagens innlegg og deretter legger du igjen en link til din egen bloggpost i inLinkz oversikten som du finner under innlegget (rett etter innlegget og eventuelt andres linker). Da kan andre lesere enkelt hoppe fra blogg til blogg for å finne smakebiter fra forskjellige bøker og kanskje de oppdager en ny blogg eller to i samme slengen.

• Det hadde vært hyggelig om alle som benytter seg av denne ideen linker tilbake til Mari - Flukten fra virkeligheten sitt innlegg En smakebit på en søndag, ellers blir liksom noe av poenget med denne faste posten borte da folk ikke kan finne frem til siden hvor alle smakebitene er samlet.

4 kommentarer:

Siljeblomst sa...

Disse bøkene har jeg ikke hørt om før, men de virker gode. Takk for tips :-)

Anonym sa...

En spennende smakebit!

Mari sa...

Disse bøkene var helt nye for meg :) Omslaget var forresten fantastisk fint!

Eva @Tanz sa...

Nye bøker for meg og. Fin smakebit.