Søk i denne bloggen

lørdag 12. mai 2012

Pittacus Lore: De siste seks


Kilde: http://www.cappelendamm.no/main/katalog.aspx?f=4270&isbn=9788202321079

Tittel: De siste seks
Forfatter: James Frey & Jobie Hugs
Pseudonym: Pittacus Lore
Oversetter: Morten Hansen
Serie: Arven fra Lorien
Nummer i serien: 2
Sideantall: 396
Utgivelseår: 2012
Forlag: Cappelen Damn
Isbn: 978-82-02-32107-9

Denne boken leser jeg i forbindelse med Cappelen Damn sin Bokbloggturne. I går var det Luxlie som blogget om boken og i morgen er det  Secret Privilege som blogger om boken. Men i dag er det min tur.

Baksidetekst:
DE
Kommer stadig nærmere

DE
Er på sporet av oss

DE
Vet om magien

DE
Vet om arvekraften våre.

DE
Vet for mye til at vi kan tro at

VI
Noen gang vil være trygge igjen.

VI
Må finne hverandre.

VI
Må slå oss sammen.

VI
Må kjempe, og vi må vinne.

VI ER DET SISTE FORSVARET.    

Mine meninger:

Boken veksler mellom to ulike deler. Den ene delen handler om nummer Seks, John og Sam. Den andre delen handler hovedsakelig om Marina og Adiette. Men også om for eksempel Ella, Hector og lignende. Man skiller de ulike delene med ulik skrift og kapitler med unntak av slutten.

Man blir ikke så godt kjent med enkelt karakterene i boka Men allikevel har de kjennetegn på ”deres gruppe”. Derfor reagert jeg på Marina og Adiette skilte seg ut fra normalen. En annen ting som jeg stussa over var det lukne forhold mellom Marina og Adiette. Det var også mye rart med Ella og Hector. Man kunne ikke stole på noen og aller minst på de man burde stole mest på. Jeg elsket det ( i bare denne romanen altså)!!. Jeg var hele tiden spent på om det kom negative avsløringer. Men det endte ganske overraskende egentlig.
John, Sam og nummer seks har fienden pustende i nakken. Man visste aldri om de kunne komme rundt neste gatehjørnet. Det var fantastisk skummelt... Dessuten har nummer seks mye spennende å fortelle om Morgadierne…

 De fleste delene av superduperfantastisk bra<3. Men jeg synest siste delen av boken var ikke så bra som resten av boka. Det blei altfor masse hastverk og hesebles. Det virket nesten som forfatteren hadde bestemt seg for et visst sideantall og hadde brukt for masse plass på resten av historien. Da måtte ho få klemt inn slutten på et visst sideantall. Ellers var boka litt for forutsigbar. De negative sidene med boka gjør ikke at den faller ned fra favorittplass. Men får en femmere på terningen.

Boka var ulidelig spennende..<3 Så spennende at man vil lese boka i en jafs. Så spennende at man glømt nesten alt man skulle gjøre og var istedfor helt oppslukt i boka.         
Jeg liker å lese om kliss i romaner. Men i slike Fantasy romaner skal det ikke være for masse av det. I denne boka har man litt kliss, men ikke for masse. De klassiske klisjeene går aldri ut på dato for min del og hjertet mitt faller pladask<3.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har lest masse Fantasy opp gjennom årene. Men denne boka er på mange måter enkel fantasy. En fin underholdning med en dose spenning til de dagene man vil slappe av med ei bok. Men les første boka i serien og les den andre bok sammenhengende. Jeg sleit litt med å komme inn i historien og finne den rød tråden. Det er to grunner til det. Jeg glømmer farlig fort fantasy og jeg leste begynnelsen av andre bok litt stykkevis.

Dette er en ny favorittbok og årets beste bok foreløpig<3. Innen fantasy sjangeren har det alltid vært Harry Potter øverst<3. Der ingen har vært over eller ved siden av. Men serien arven fra Lorien ligger ved siden av Harry Potter no. Jeg ANBEFALER, ANBEFALER, ANBEFALER serien av hele mitt hjerte<3


Jeg blogget om boka i sist ukes boktema.
Se gjerne smakebit fra boken her


Ingen kommentarer: