Søk i denne bloggen

mandag 16. juli 2012

SJ Watson: Før jeg sovner

Kilde: http://bokelskere.no/bok/foer-jeg-sovner/337818/


Tittel: Før jeg sovner
Forfatter: Steve J. Watson (SJ Watson)
Oversetter: Peter A. Lorentzen
Sideantall: 347
Utgivelseår: 2012
Forlag: Bazar 
Isbn: 978-82-8087-362-0
Lånt fra biblioteket

Baksidetekst:
Forestill deg hvordan det ville være å miste hukommelsen hver kveld når du sovner og våkner neste dag uten et eneste minne verken om dagen i går eller fortiden!. Du husker ikke hva du heter,hvem du er, eller menneskene rundt deg. Du kjenner ikke mannen du våkner opp ved siden av hver morgen. Den fremmede sier han er mannen din. Snakker han sant? Og kan du stole på ham? Velkommen til Christines verden. 

Mine meninger:
Når boken handler om en person med Hukommelse svikt i så stor grad som Christine er det et spennende utgangspunkt. Det er nok til at jeg ville ha plukket opp boka. Christine skriver dagbok. Når hun leser denne ser hun at ektemannen lyger og kan fortelle forskjellig ulike ting hver dag. Hun møter også Dr. Nashe jevnlig og han forteller henne noe helt annet ektemannen. Hennes ektemann forteller at hun ble påkjørt og det er årsaken til hukommelse svikten. Men Dr. Nashe forteller hun ble overfalt på hotellrommet. Ellers lyger alle ( inkl. andre karakterer) rundt henne. dvs. noen forteller sant og andre lyger. Men hvorfor forteller folk forskjellig ting og hvorfor lyger man. Det var løgnene og de forskjellig historiene som gjorde boka ULIDELIG SPENNENDE og ikke minst fantastisk forvirrende!!!!. Jeg vil tørre påstå at det er sjelden at jeg har vært borti en sånn spennende bok...Som andre sier: Helt umulig å legge i fra seg.

Den var ikke noe forutsigbar på noen som helst måte. Okey, du skjønt jo at noen ikke var den de utga seg for når man begynte boka. Men allikevel var boka veldig overraskende og langt i fra det man trodde... Men allikevel får man inntrykk av at forfatteren vil lure leseren til å tro noe annet enn det som egentlig var sant.Gjentakelser kan være fryktelig irriterende. Men i denne boka var det viktig. Nettopp for å få fram løgnene og ikke minst hvor langt andre er villig til å gå for å skjule sannheten. Boka viser tydelig de mørke sidene ved folk. Selv om du ikke skjønner hvor mørk de egentlig er før på slutten. Jeg har heldigvis lite erfaringer med psykopater og vet generelt lite om det. Men jeg tenker at noen karakterer i denne boka er eksempler på hvordan en psykopat kan være. De kan virke så sympatisk,omsorgsfull og kjekke. Men så skjuler de sin mørke side og plutselig kommer den fram.

På minussiden synest jeg begynnelsen var litt småkjedlig og langdryg og på slutten falt man litt ut. Men jeg tror det gikk litt for fort i svingene på slutten for det var sååå ulidelig spennende!!!!!!. Dessuten var jeg litt skuffa over Dr. Nashe. Eg skulle ønske at han hadde en litt en annen rolle. Men det som trakk ned boka gir jeg blank i for den var sååååå bra på alle andre måter!!!!.


Ja, denne boka var bare WOW,WOW,WOW<3. Dette er foreløpig årets beste bok  og årets beste spenningsbok<3. Det er også selvfølgelig en ny favorittbok<3. Eg vil rope ut til hele verden les den, les den,les den!!!!!!!!!!

Andre som har blogget om boken er Anettes bokbobleAnita BetraktningerBeathes bokhylleBokelskerinnenBerit og e bokhylla mi


Ingen kommentarer: