Søk i denne bloggen

søndag 28. oktober 2012

En smakebit på en søndag - Bare en kvinne? av Julie M. Brodtkorb


Denne utfordringen er det bloggeren Mari - Flukten fra virkeligheten som står bak. Det går ut på å dele noen ord (ikke for avslørende)  fra boken du leser no. Deretter linker man tilbake innlegget sitt til henne. Dagens smakebiter finner du her.

I dag går jeg ikke for en roman, men heller en politisk bok. Dagens smakebit kommer fra boken Bare en kvinne? av Julie M. Brodtkorb. Det er ikke til å legge under en stol at jeg er interessert i temaet og jeg har flere bøker som om handler om feminisme. Jeg skal også innrømme at jeg ikke er noen sosialitisk feminst. Når det kommer likestilling og feminisme så er jeg nok mer enig med høyresiden. Jeg vet ikke om noen bøker om feminisme fra høyresiden før denne. Derfor synest jeg det er fint med den:). Men jeg er ikke begynt på den for jeg har 2-3 andre bøker i lesekøen før denne. Men jeg har GLEDET meg lenge til å lese den<3

Dagens smakebit kommer fra side 7.
Kilde: http://bokelskere.no/bok/bare-en-kvinne-blaa-feminisme-hersketeknikker-og-likeverdige-liv/337643/ 
Skal vi oppnå likestilling, må det forandres på holdninger for å bevare likeverdet mellom kjønnene. Vi må ikke bli så opptatt av at kvinner skal få gjøre som menn at idealet blir det som historisk har vært et maskulint livsløp. 

13 kommentarer:

Monika sa...

Bra smakebit! Bara för att män gör fel så behöver inte kvinnor göra det.

astridterese sa...

En fin smakebit. Feminisme kan være både et veldig viktig ord og en brannfakkel, og en av de tingene som får folks følelser til å flomme over. Håper du vil like boken og ønsker deg en fin søndag!

aariho sa...

Takk for smakebiten. Fint å lese litt forskjellig litteratur, og dette er jo en bok som angår oss i stor grad. Ha en fin søndag, og håper at det er like flott vær hos deg som jeg har her! (Sol og nysnø).

C.R.M. Nilsson sa...

Synd att den här boken inte verkar finnas på svenska :/

Julie sa...

Dette er nok en interessant bok!

Anita Ness sa...

Fint at det kommer balanse i feministdebatten- med vinklinger fra flere politiske ståsteder.

Melusine sa...

Interessant med en bok om feminisme fra høyresiden, selv heller jeg nok andre veien :)

Beathesbokhylle sa...

Tusen takk for smakebiten,det er sikkert en interessant bok!

Siljeblomst sa...

Takk for smakebiten, dette virker som en interessant bok.

Lotten sa...

Det var en intressant smakbit. Länge sedan jag läste litteratur i den här genren, kanske dags att prova igen.

denvarbra sa...

Intressant! Får leta upp den på svenska :)

Berit sa...

Hmmm... Vet ikke jeg..? Eller; jeg gjør egentlig det! Jeg er rett og slett ikke nok engasjert i verken feminisme eller politikk til at jeg noen gang kan spa opp nok selvdisiplin og entusiasme til å kunne begi meg i kast med denne. Desverre!! Jeg er en sløvis som lever i mi egen lille, snille boble, og beundrer virkelig de som bryr seg, engasjerer seg og kanskje bidrar til å gjøre en forskjell. Jeg bøyer meg ydmyk i støvet- og ønsker deg ei strålende uke!!

Gråbekka`s Blogger sa...

Hehe, må si litt det samme som Berit, kunne ikke lest denne. Men beundrer også de som er engasjerte :) Takk for smakebiten!:) Ha en strålende dag!:)