Søk i denne bloggen

fredag 2. november 2012

Tone Engestøl: Bleke solstrålerKilde: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=6829229&rom=MP

Tittel: Bleke Solstråler
Forfatter: Tone Engestøl ( tidligere Klungland)
Serie: Elvira bøkene
Nummer i serien: 3
Sideantall: 224
Utgivelseår: 2012
Forlag: Publica
Isbn: 9788282511759
Lånt fra biblioteket

Baksidetekst:
Spiseforstyrrelse. Depresjon. Det er det livet til Elvira dreier seg om.Det er vanskelig å komme utenom det. For Elvira er livet mørkt,trist,vanskelig og smertefullt. Men det må jo finnes mer enn det. Det må da være noe mer her i livet?

I <<Bleke Soltråler>> følger vi Elvira som både kjemper, men også nekter å kjempe, for å bli frisk. Finnes det et blekt håp?.

Mine Meninger: 

Karakterene i boka synest jeg manglet dybde og de ble veldig overfladiske. Det eneste som gikk i dybden og som ikke var overfladisk var Elvira`s Spiseforstyrrelse og depresjon. Det gikk så dypt at på mange måter virket boka mer som en selvbiografi. Store deler av boka dreide seg bare om hvordan Elvira kjempet med problemene og veien ut av problemene. Når karakterene og kommunikasjonen var overfladisk så skjedde det noen ganger valg og utvikling som var veldig brå og unaturlig. Det er også nevnt noen ting i boka som jeg mener er viktig og som burde ha mye større plass i boka. Det er heller ikke lurt at Hovedpersonen står for noe helt annet enn i bok nr. 2 uten god begrunnelse og utvikling. Boka hadde nok blitt bedre hvis de hadde kuttet ut litt av Elvira`s problemer og  gitt heller mer dybde til karakterene og det jeg savnet i boka.

 Språket var enkelt og veldig rett fram. Men her er det også ting jeg vil peke på. Noen setninger var ufullstendige. Enten at et ord (eller flere) manglet eller så kom det ikke tydelig fram nok hva forfatteren ville si med. Noen setninger kunne ha vært skrevet bedre og blitt forkorta istedfor for å bruke haugevis av adjektiver. Det er heller ikke lurt med gjentakelser, i hvertfall ikke i samme setning.

Dette hørtes ut som skikkelig slakt. Men helt slakt får den ikke. Man kommer tett inn på Elvira`s problemer. Man får en unik og troverdig innsikt i hvordan det er å leve med sykdommer. Jeg føler at jeg har lært noe av boka. Så det som er negativt med boka var også det som var positivt med boka. Ellers var boka helt grei selv om den hadde vesentlige mangler. Så var forsida fantastisk nydelig<3

Ingen kommentarer: