Søk i denne bloggen

tirsdag 11. desember 2012

Boken på vent - Glassarven av Marci Alborghetti

Denne utfordringen er det bloggeren Beathes Bokhylle som står bak. Det går ut på å skrive et blogginnlegg om en bok ( eller en serie, flere bøker av en forfatter.osv) du har på vent i bokhylla. Det kan være ei bok som nylig er ankommet bokhylla eller ei som har samlet støv i flere år. Men det er allikevel meninga du skal lese den og at du ser fram til det. For å melde deg på og for å se hvilke bøker andre har på vent så trykk her.

Det er julemåneden og jeg har flere uleste julebøker i bokhylla. Selv om det ikke er mange av dem. Men allikevel sverger jeg til jule barnebøker denne desembermåneden. Årsaken er at det går så raskt. Mens hvis jeg skulle lese en romanen så ville det tatt litt lengre tid å komme igjennom den.

Boken jeg har på vent i dag er Glassarven av Marci Alborghetti. På forsiden står det at den er juleroman fra 2010. Men jeg fant den på Freetex en gang i gjor eller i år. En gang skal jeg nok somle meg til å lese den.

Anna driver et barnehjem hvor hun skjuler jødiske barn. Hennes kjæreste eie er en samling med 12 vakre juleornamenter, som hun har arvet fra sin mor. For at de ikke skal bli ødelagt under krigen, sender hun dem til sin kusine Filomena som sprer dem til flere generasjoner. 60 år senere i USA, ønsker Filomena å samle de 12 juleornamentene og deres eiere. En vakker, tårevåt fortelling om familiebånd, reisen hjem og noen julemirakler.

Kilde: http://bokelskere.no/bok/glassarven-roman/237961/

6 kommentarer:

Tine sa...

Tenk å finne en sånn skatt på Fretex. Kos deg med den!

Beathesbokhylle sa...

Åh,det høres ut som en fin fortelling og boken gikk rett inn på ønskelisten min. Fin bok å ha på vent. Jeg kunne tenkt meg flere slike julebøker... Ha en fin dag,
Klem Beathe

astridterese sa...

Det hørtes ut som en fin julefortelling! Jeg har sett denne boken et sted jeg og, men ikke plukket den med meg. Det var dumt...
Ønsker deg en fin tirsdag!

Stjernekast sa...

Jeg leser julebøker året rundt, det samme gjør jeg med 'sommerbøker' og 'feriebøker' også. Hvis bøkene får et 'datostempel' mister jeg med en gang lysten til å lese de. Jeg er vel ei rar ei. Ei julebok jeg lenge har tenkt jeg SKAL lese i JULA er den av Dickens. Det blir ikke i år heller gitt! Pytt pytt.

Lenes blogg sa...

Høres ut som en fin bok, og et omslag man får julestemning av :)

Melusine sa...

Det er få julebøker jeg har lest, utenom de jeg har lest for barna og jeg kunne godt tenke meg å lese en nå. En som er myntet på voksne. For eksempel har jeg pekt meg ut den til Beate Grimsrud, men også denne du nevner her høres ut som en fin historie.