Søk i denne bloggen

søndag 30. desember 2012

De beste bøkene i 2012


Jeg er egentlig litt skeptisk til å skrive slike innlegg før året er omme. Det er jo mulig at man leser en bok som tar deg med storm de siste dagene i året. Men det er ikke mange dagene igjen av 2012 og Det gule huset av Patricia Falvey blir nok ikke til å havne på lista over årets beste bøker selv om jeg liker den.

Jeg trodde aldri at jeg skulle lese  50 bøker eller mer dette året. Men på slutten av året har leselysten økt. Men har lest enten 51 eller 52 bøker. 52 hvis jeg klarer å lese Det gule huset ferdig før året er omme.  Jeg har lest litt annerledes i år. Har lest flere andre sjangrer enn jeg bruker.bla. 10 Sakprosa ( den store rekorden i år) :O og 6 barnebøker ( mye takket være jula)

Den største oppdagelsen i år har vært Jenter i Jeans serien av Ann Brashares og har lest den ut på null komma niks når jeg første begynne på den, og nr. 3 og nr. 5 ble de store favorittene i serien<3. Jeg har ikke lest mange fantasy bøker i år. Men en av dem var såååå fantastisk bra at den føk rett inn på lista over favorittbøker. Det var De siste seks av Pittacus Lore ( andre bok i  serien Arven fra Lorien). På krimfronten har jeg lest tre krimbøker. Den ene var noe av det mest spennende jeg har vært bort i og den skal jeg skaffe meg i løpet av 2012 siden det er et MUST i bokhylla<3. Det er Før jeg sovner av S.J. Watson. Jeg har masse sakprosa i år. Favorittene her blir Martine, Jakten på Rettferdigheten av Marianne Vikås og Om håpet glipper, er alt tapt: Homofile flyktninger av Amal Aden. Jeg har også fått en favoritt blant julebøkene. Det er Julefortellinger av Astrid Lindgren. Jeg har bestemt meg for å lese Marikken, Barna i Bakkebygrenda, Lotta i bråkmakergata og flere av Astrid Lindgren`s bøker. Jeg vil også nevne Domino Indigo av Audun Flaaten, Gravstille av Arnaldur Indridason og  Mokka av Tatiana De Rosnay som svært gode bøker. Jeg har koset seg seriene Morshjerte og Arvesynd i dette året også. Favorittbøkene i disse seriene har vært Avsløringen (Arvesynd nr. 10) og Øyeblikket ( Morshjerte nr. 17). Begge disse seriene er skrevet av Anne - Lise Boge. Jeg har også likt og kost meg med første bok i Alvestad serien. Den heter Røtter av Elin Brend Johansen. Hvorfor jeg ikke har lest de andre bøkene i serien enda skjønner jeg ikke selv engang siden jeg elsket første boka. Serien skrives av Elin Brend Johansen.Hun har også bloggen Bokelskerinnen. Jeg har også prøvd meg på Novemberbarn og Påfuglhuset. Men hadde ikke helt kjemi med de:/. Andre bok skuffelser/ dårlige bøker fra dette året er Leo og Mei av Synne Lea, Det du ikke ser av Katherine Webb og Variantene av Robinson Wells.

Ønsker alle et godt bok år!!!!

6 kommentarer:

Tine sa...

Her var noen tips jeg tar med meg. Takk for det gamle bokår! Håper overgangen blir feiret som seg hør og bør.

astridterese sa...

Her var det mye bra!
Jeg har satt Jenter i Jeans serien på leselisten og ser frem til å lese den. Pittacus Lore falt jeg også for og jeg liker virkelig godt Arnaldur Indridason.

Elin fra Av en annen verden sa...

Godt nytt år! Har litt lyst til å lese Om håpet glipper, er alt tapt: Homofile flyktninger av Amal Aden, men aner ikke når jeg skal få tid til det...

Tone sa...

Fin oppsummering. Synd det ikke ble klaff med Novemberbarn, en av yndlingene mine, men det finnes jo heldigvis serier for alle der ute. :)

Anita Ness sa...

Gravstille var en utrolig sterk krim som jeg aldri glemmer....:) Godt nytt år!

Mari sa...

Jeg får ikke mindre lyst til å lese "Jenter i Jeans" serien nå :) Du har vært utrolig flink til å variere med sjangere i leseåret ditt, ingenting er bedre enn å være litt altetende, da får man med seg mange gode leseropplevelser.

Riktig godt nytt år :)