Søk i denne bloggen

søndag 17. februar 2013

En smakebit på en søndag - Hvis jeg forsvinner, ser du meg da av Kristine Getz


Først av alt GRATULERE til skiskytter gutta og skiskytter jentene som har fått hvert sitt stafett gull denne helga:)))). I dag har jeg store planer om å se fellesstarten i skiskyting for både menn og kvinner... Neste onsdag (tror jeg) begynner vm og i langgrenn og det gleder jeg meg STORT til:)))). Jeg synest langgrenn er hakket mer interessant enn skiskyting.

Denne utfordringen er det bloggeren Mari - flukten fra virkeligheten som står bak. Det går ut på å dele noen ord ( ikke for avslørende ) fra boken du leser no. Deretter linker man innlegget hos henne og vi kan se på hverandres smakebiter. Dagens smakebiter finner du her.

Dagens smakebit kommer fra boka Hvis jeg forsvinner, ser du meg da ? av Kristine Getz. Det handler om en jente som sliter med spiseforstyrrelser og om veien tilbake med et liv uten Anoreksi. Denne boka leser jeg av personlige grunner. Jeg har ikke spiseforstyrrelser på noen som helst måte. Denne boka er veldig vond, sterk og lærerik.... Man lærer at spiseforstyrrelser er mer enn mat, kalori telling og oppkast. Man lærer at det er ikke bare vekt og fett man mister, men også mye mer. Sånn kunne jeg forsette.

Smakebiten kommer fra side 20 selv om jeg er kommet mye lengre i boken.

Kilde:
http://bokelskere.no/Askeladden1983/boksamling/1900892/

Det som etter hvert ble et slags dobbeltliv - snill og rolig på utsiden, sint og fortvilet på innsiden - kombinert med den stadig dypere følelsen  av å være verdiløs, var så slitsomt og utmattende at det føltes som om jeg konstant var på randen av sammenbrudd. Følelsen av at ingen så og at ingen kom til å fange meg i fallet, skremte vettet av meg. Og håpløsheten rant over, den rant inn i fremtiden min, som plutselig føltes så altfor lang.

7 kommentarer:

Anita Ness sa...

Kjekt å vite om. Ha en fin søndag.:)

Tine sa...

Jeg er en sånn som må jobbe med å holde kiloene fra livet, og i noen mørke stunder har jeg ønsket meg en liten spiseforstyrrelse. Bare for å komme ned i matchvekt liksom. Skrekkelig å tenke på. Jeg likte Linnea Myhre sin bok om det samme veldig godt, og har Stryk meg over håret klar i bokhyllen. Takk for fint tips, skal se jeg kommer til å lese denne her også. Ha en fin sportshelg!

Gråbekka`s Blogger sa...

Dette høres ut som en vond bok å lese, men så bra å høre den legger mer vekt på følelsene/tankene ett hun kan ha istedet for bare det fysiske som skjer ved en spiseforstyrrelse. Høres ut som en godt skrevet bok om sykdommen. Kunne tenkt meg å lese denne. Ha en fin søndag og takk for for smakebit!:)

Beathesbokhylle sa...

For meg er det omvendt, jeg synes at skiskyting er spennende for det kan snu seg så fort. Men jeg ELSKER langrenn også bare så det ikke skal være noen tvil om det! Har lyst til å lese denne boken også, har lest både Evig søndag og Stryk meg over håret og likt de bøkene veldig godt.

Monika sa...

Verkar vara en jobbig bok att läsa. Och en jobbig sjukdom att ha.

astridterese sa...

Det hørtes virkelig ut som en sterk bok!
Ha en fin søndag!

H.S. Palladino sa...

Ja, dette høres ut som en sterk bok, og jeg kan tildels være enig med de som sier at det kan være en vond bok å lese. Det er ikke gøy å lese om andres sykdommer men du verden så lærerikt!