Søk i denne bloggen

tirsdag 23. april 2013

John Stephans: IldkrønikenTittel: Ildkrøniken
Forfatter: Anne Lise Boge
Oversetter: John Grande
Serie: Begynnelsens bøker
Nummer i serien: 2
Sideantall: 490
Utgivelseår: 2013
Forlag: Cappelen Damn
Isbn: 978-82-02-34196-1

Denne boka er en del av Cappelen Damn sin Bokbloggturne.Meninga var at jeg skulle blogge om denne boka i går. Men siden jeg var opptatt fra morgen til kveld og ikke hadde skrevet blogginnlegget på forhånd så blir innlegget i dag. I dag blogger Ellens Oase om boka

Baksidetekst: 

Etter forrige vinters stormfulle hendelser lengter Kate, Michael og Emma etter å fortsette jakten på sine forsvunne foreldre. Men nå er de selv i stor fare, og derfor gjemmer trollmannnen Stanislaus Pym dem bort på Edgar Allan Poes hjem for håpløse og uforbederlige barn. Der, sier han, skal de være trygge.Så feil han tar.Snart finner fienden barna, og etter en vill jakt havner Kate hundre år tilbake i tid, i et farefullt og fortryllet New York. Mens hun ser etter en måte å komme seg tilbake til broren og søsteren på, møter hun en mystisk gutt hvis skjebne på intrikat - og farlig - vis er bundet til hennes.I mellomtiden har Michael og Emma reist av sted for å lete etter den andre av Begynnelsens bøker. En rekke ledetråder fører dem til en skjult verden hvor de må forsere bitende snøstormer, oppspore en gammel krigerorden og møte grufulle uhyrer. Kommer Michael og Emma til å finne den sagnomsuste ildens bok - og bli herre over kraften den bærer - før de mister Kate for godt?Annen del av den bestselgende Begynnelsens bøker-trilogien er full av spenning, humor og varme og fører Kate, Michael og Emma nærmere familien sin - og til trolldommen som kan redde, eller tilintetgjøre, dem alle.

Mine meninger: 

Det skjer utrolig masse i denne boka. Så masse at det skjer handling på flere plan med ulike hovedpersoner. Alle disse delhistoriene henger sammen på en måte. Men det blir for masse av alt etter min smak. Alt fra handling til karakterer. Jeg klarer ikke å komme skikkelig inn i historien, bli kjent med karakterene og bli skikkelig revet med. Men det kan like godt være min egen skyld. Denne boka dukket opp på en tid når jeg fikk biblioteksbøker som jeg har siklet lenge etter. Så det endte med at jeg ble sur og prøvde å lese ( skumlese litt for ofte) den fortest mulig. Jeg ville nok fått bedre utbytta av boka på et annet tidspunkt.

Men det var allikevel to ting som berørte meg sterkt med denne boka. Jeg ble svært rørt over det gode og nære søskenforholdet mellom Kate, Michael og Emma. Det aller sterkest var å se at de gjorde ALT for hverandre<3. Men ble litt skuffa når Kate ble nærmest "glømt" av Michael og Emma. Jeg ble også rasende på Barnehjemmet og de ansatte der. Deres oppførsel var mektig provoserende og uakseptal....


1 kommentar:

astridterese sa...

Jeg har ikke fått lest Smaragdatlaset enda, så det må jeg gjøre først. Men begge bøkene står på min leselisten. Og jeg synes coveret på begge to er fristende :-)