Søk i denne bloggen

lørdag 8. juni 2013

Sommerlektyre


Bloggeren Anita har laget et blogghopp med sommerlektyre.Jeg har litt planer for hva jeg skal lese framover. Men det er ikke 100% fastlagt og det kan skje selvfølgelig endringer. Men disse bøkene gleder jeg meg ekstra masse til å lese<3. Bildene og teksten er kopiert fra Bokelskere.

Aurélie, som eier sin egen restaurant, har kjærlighetssorg. Helt uten forvarsel har kjæresten gått fra henne. Hun streifer ulykkelig gjennom Paris, og i en bokhandel kommer hun over en roman som beskriver ikke bare restauranten hennes, men også henne selv. Hun vil veldig gjerne treffe forfatteren, men han er fryktelig folkesky, opplyser redaktøren hos det franske forlaget. Men Aurélie gir ikke opp.På 1940-tallet flytter nygifte Nery Watkins fra Wales til eksotiske India sammen med sin misjonærektemann. I hjertet av Kashmir har britiske utflyttere skapt sitt eget paradis hvor de danser, flørter og morer seg, og Nery vikler seg inn i et farlig vennskap som forandrer alt for alltid. Mange år senere finner Mair Ellis en hårlokk gjemt i et vakkert sjal i sin fars hus i England. Mair bestemmer seg for å reise til India for å følge i besteforeldrenes fotspor. Det får konsekvenser hun aldri kunne ha forestilt seg. Dette er en storslått fortelling, med et eksotisk og fascinerende bakteppe, om forbudt kjærlighet og familiehemmeligheter som ikke lot seg begrave.


 India 1925. Britiske James MacDonald driver en teplantasje i provinsen Assam. Han trives i India, og har ikke noen hast med å gifte seg med en av de mange kvinnene som blir sendt til imperiet med det mål for øye å finne seg en ektemann. I stedet tar han en ung indisk kvinne som sin konkubine, uten å ane hvilke konsekvenser det skal få.Forholdet blir begynnelsen på historien om søstrene Serafina og Mary, som vokser opp mellom to verdener. Ingen vil vedkjenne seg dem, og de faller utenfor i alle lag av det indiske samfunnet.Når krigen kommer og India blir delt, må de to søstrene se sannheten om foreldrene i øynene, og på egen hånd lete etter et sted å høre til. Det blir en reise full av forbudte spørsmål, skjulte svar og vanskelige avgjørelser. Søstrene må foreta valg som kommer til å prege resten av livet deres, og Mary lover Serafina å holde på en mørk hemmelighet - så lenge de begge er i live.De hemmelige barna er en sterk og personlig fortelling der forfatteren tar utgangspunkt i sin egen familiehistorie. Den gir et mangfoldig og spennende bilde av India fra 1920-tallet og framover, både når det gjelder historie og kultur.Utslitt av studier og grubling søker Ellen motvillig ro hos kunstnerfaren og hans nye datter og kone i Praha en varm sommer. Oppholdet blir ganske annerledes enn hun hadde sett for seg. For Ellens familie har hemmeligheter, slik de fleste familier har. De er kanskje ikke verre enn andres, men det plager Ellen at de ikke kan snakke om alt. At hun ikke kan snakke med sin egen far om det hun tenker. At hun ikke klarer å bryte ut av sitt eget skall - og gjennom hans. At hun ikke egentlig vet hva som skjedde med hennes egen farmor den høstdagen i Praha i 1968. Teresa Birnas bortgang handler om familierelasjoner, om en ung kvinnes jakt etter sannheter om seg selv, sine foreldre og sin fortid - og om hvordan de valgene vi tar for oss selv, alltid vil påvirke andre.7 kommentarer:

Melusine sa...

Fin leseliste for sommeren!

Tine sa...

Av dine leseplaner har jeg lest De hemmelige barna. Gled deg til den, for den var veldig fin.

Beathesbokhylle sa...

De hemmelige barna skal jeg også lese om ikke så lenge, ellers kan du glede deg til både Teresa Birnas bortgang og Sjalet fra kashmir:)

Anita sa...

Flott leseliste! Kos deg med bøkene!

Anette sa...

Så flott sommerleseliste! De hemmelige barna er en bok jeg gjerne skulle lest :)

Anne sa...

Dette var fin-fin ferielektyre! Jeg har lest en del bøker fra India i det siste, og De hemmelige barna hørtes veldig spennende ut!

Mai Lene sa...

Gled deg til Bøs bok. Veldig bra. Eg òg må få lese "de hemmelige barna" ein gong, etter alt det andre eg skal lese :) Ha ein kjempefin somar.