Søk i denne bloggen

søndag 21. juli 2013

En smakebit på en søndag - En annerledes jul av Ellinor Rafaelsen


Denne utfordringen er det bloggeren Mari - flukten fra virkeligheten som står bak. Det går ut på å dele noen ord ( ikke for avslørende ) fra boken du leser no. Deretter linker man innlegget hos henne og vi kan se hverandres smakebiter. Dagens smakebiter finner du her

Her i Nord plasker regnet ned og det minner mer om høst enn sommer. Men vi fikk vel sommeren i mai da vi hadde varmeste mai måned ever. Men om noen uker reiser jeg vestover og da håper jeg på litt finere vær.


Den som har fulgt litt med på profilen min på bokelskere og har nok funnet at jeg gjenleser Katja bøkene av Ellinor Rafaelsen. Disse leste jeg i ungdommen en gang. Det er litt annerledes å lese de i voksen alder. De var veldig barnslig  ( i hvertfall de første bøkene) og skuffende forutsigbar ( aller mest i oppbyggelsen) og språket ekstremt lett. Men på den andre siden reiser Katja mye og man får se mye nytt og spennende samt at forfatteren setter fokus på viktige ting i boken .f.eks. barneprostitusjon og kurderene sin situasjon i Tyrkia. Så dagens smakebit kommer fra tiende bok i serien En annerledes jul.


Dagens smakebit er fra side 39.

kilde: https://www.tromso.folkebibl.no/cgi-bin/websok?tnr=52485
Egoistenes årsfest, tenkte hun og husket Kims betegnelse på Juleaften. Hun var en av dem, tenkte hun. Hun og Fami og alle hun kjente. Hun likte ikke tanken. Det gjorde sikkert ikke de andre heller. Likevel var det ingen som gjorde noe med det. Alle bare fulgte samme mønsteret som året før og året før det igjen. Hva om en våget å bryte ut og gjøre noe annet? Ville andre følge etter da? Hun ønsket inderlig at hun kunne prøve å bryte ut selv, og lage en annerledes jul for en gang skylds. Men hun kunne ikke det. Hun måtteta hensyn til Fami.

2 kommentarer:

SigridfraEnget sa...

Disse bøkene av Rafaelsen var ukjente for meg. Har lest en del av det andre hun har skrevet, og hun skriver jo bra da... takk for smakebiten

Alexandra Lindé sa...

Tack för smakbiten och detta är en okänd bok för mig:)