Søk i denne bloggen

torsdag 31. oktober 2013

Anne Lise Boge: Nye tider


Tittel: Nye tider
Forfatter: Anne Lise Boge
Serie: Morshjerte
Nummer i serien: 20
Sideantall: 253
Utgivelseår: 2013
Forlag: Cappelen Damn
Isbn: 978-82-02-40155-9
Kjøpt selv
 
Baksidetekst: 

Maren har aldri vært så lykkelig. Familielivet passer henne, og hun og Trond har det bedre enn noen sinne. Kjærligheten spirer også mange andre steder rundt om i bygda, og Marens brudekjole går nærmest på omgang i vennekretsen. Det går gjetord om Odas vakre sangstemme, og hun blir snart et fast innslag når noe skal markeres, både i kirken og andre steder. Men Maren ville ikke vært Maren om hun ikke gikk og ventet på at det skulle skje noe forferdelig.
Som alltid, når Maren følte at hun hadde fått mer enn hun kanskje fortjente, krøp en nagende uro gjennom henne. Hvor lenge ville det vare? Hun ristet tanken av seg. Nå skulle hun bare nyte, takke og være glad. Et kjølig vindpust strøk over nakken hennes, nesten som berøringen fra en kald hånd. Hun heiste skuldrene og trakk pusten dypt. Det var sist i september, tenkte hun. Det var høsten som nærmet seg, og ikke et varsel om kommende ulykke.
Mine meninger:

Denne boka er på mange måter delt i to. Den ene delen er før det store tidshoppet. Man får inntrykk av det er viktig få med seg alt det som trengs å være på plass før Morshjerte og Arvesynd forenes. De siste bøkene har vært veldig handlingsmettende og raskt tempo. Det som bruker å skje over flere bøker har blitt puttet inn i  en bok. Jeg har ingenting i mot tidshop. Men liker aller helst at det skjer med en ny bok og at det ikke er et enormt tidshop. Det er jo ikke å legge under en stol at tidshopet i boka er for at Morshjerte og Arvesynd skal bli forenet. På 11 år forandrer karakterer seg. Det har med alder og erfaringer å gjøre. Det gjør at jeg savner noen karaktertrekk hos noen av karakterene. Men tror allikevel hvis det hadde skjedde stor ting så hadde det vært nevnt i boka. Men synest forfatteren har rodd inn i tidshoppet godt med å gi svar på de aller viktigste tingene. Når jeg leste boka første gang  var jeg fryktelig skuffet for å gå glipp av 11 år, men etter å ha lest den for andre gang er jeg ikke så skuffet. Tidshoppet har nok også ført til at det har blitt lite tid til enkelte karakterer. Jeg savner å høre om Johanne som er lillesøsteren til Oda og hennes søsken og Maren og Trond sitt andre barn.

Karakterene i Arvesynd ( I hvert fall Mali)  er også kommet inn i Morshjerte. Stemningen er ikke så god mellom de siden Maren har funnet at hun skal bli vennine med Mali koste hva det koste vil. Maren sitt syn på Mali og hennes oppførsel ovenfor henne provosere meg!!!. Alle har vel regnet med at de blir best buddies. Men kanskje det er generasjonene etter dem som blir det?. Jeg skjønner godt Mali sin oppførsel mot Maren slik hun opptrer. Men allikevel er det litt trist for det er ikke slik som jeg kjenner Mali. Men ellers er hun slik jeg oppfatter den. Selv om jeg ikke har sett på henne som så berømt som hun blir framstilt i bøkene;).

Selv om jeg har mye kritikk til denne boka så likte jeg den fordi om:). Jeg likte det jeg lest, men det var liksom alltid noe jeg savnet hele tiden. Så dette blei ei bok med en bismak i munnen:)

Ingen kommentarer: