Søk i denne bloggen

søndag 12. januar 2014

Smakebit på en søndag - Som avtalt med legen med Anne Sigvart


Denne utfordringen er det bloggeren Mari - flukten fra virkeligheten som står bak. Det går ut på å dele noen ord ( ikke for avslørende ) fra boken du leser no. Deretter linker man innlegget hos henne og vi kan se hverandres smakebiter. Dagens smakebiter finner du her.

Sist søndag dummet jeg meg ut og glømte smakebiten fra boka. Det har jeg ikke tenkt denne gangen. Takk til  Pias kulturkrok som oppdaget at jeg hadde glemt det.

Har mest av alt lyst å lese Lucinda Riley sin nye bok siden jeg har fått den i posten. Men så har jeg fjernelånet noen bøker, Som avtalt med Legen av Anne Sigvart og Ingen skam å snu av Helene Rask. Jeg føler meg litt mer forpliktet å lese disse bøkene først. Ingen skam å snu har jeg allerede lest og likt:).

Dagens smakebit kommer fra Som avtalt med Legen av Anne Sigvart. Av og til får jeg lyst å hive boka i veggen av sinne. Jeg blir sint på stigmaen og et hjelpeapparatet og skole som ikke fungerer. Selv om vi bor i verdens beste land på en måte så er ikke alltid verdens beste i Norge. Denne boka bekrefter perfeksjonisten og A4 Samfunnet som Norge er... Det gjør meg kjempe provosert og av og til kvalm!!!. Som de sier i denne artikkelen å være god nok er ikke godt nok lenger.

Dagens smakebit kommer fra side 57.

Hjertet mitt krympet seg for ungen min som satt og fortalte at han knasket hasj, ikke for å ruse seg, men for å klarer å konsentrere seg nok til å følge med i timene på skolen. Jeg tenkte:  Hva i all verden er det jeg gjør med barnet mitt? Hva slags skoler er det samfunnet vårt tilbyr ADHD - barna? 

Boken skildrer Aleksander og morens møte med hjelpeapparatet, fordommene i samfunnet og hvordan legene gradvis forandrer den glade gutten til en pillenarkoman. En rusmisbruker. Hvordan han til slutt gir blaffen, hater livet sitt og spiser alt han kommer over av tabletter. Hvordan han og moren prøver å kjempe seg ut av problemene. En sterk bok om en virkelighet mange ikke engang vet at eksisterer.

14 kommentarer:

Monika sa...

Så sorgligt att läsa. Tack för smakebiten.

Tine sa...

Denne har jeg også lest, og jeg likte den veldig godt. Dette er en bok alle burde lese, spesielt de som jobber som politi, barnevern, lege, psykologer etc. i tillegg til oss vanlige medmennesker som ofte kunne være litt mer medmenneskelig med de vi treffer som ser ut til å være på skråplanet, som det heter.
Flott at du trekker frem denne boken! Ha en fin søndag :)

aariho sa...

Slike bøker er så tøffe å lese, og noen ganger tenker jeg : ikke flere. Men så tenker jeg at det er viktig at vi leser "hverdagsstemmene" fra det virkelige samfunnet rundt oss, ikke bare "eventyrene" fra bøkenes verden. Dette ble visst litt uklart! Ha en fin dag!

Beathe sa...

Selv om Norge er et godt land å bo i så er det mye som ikke fungerer som det skal og som absolutt kunne vært mye bedre. Denne boken har jeg liggende, men vet ikke helt når det blir dens tur til å bli lest. Ha en fin søndag,Rita :-)

Helena sa...

Verkar vara en viktig bok.

astridterese sa...

Ja, det er dessverre sånn at noen faller på utsiden. Jeg tenker at vi har et ansvar alle sammen for dem det gjelder. Noen av oss gjennom jobben vår, noen som venn eller medmenneske og alle for hva vi stemmer på ved valget. Ønsker deg en fin søndag!

Ewa K sa...

Verkar att vara en sorglig bok, men även sådana smakbitar är nyttiga. Ha en fortsatt bra dag.

Gråbekka`s Blogger sa...

Har denne boken liggende, jeg også. Gruer meg litt til å lese den, siden den handler om barn som har det vanskelig i dagens samfunn. Må nok mote meg litt opp før jeg starter på denne. Takk for smakebiten! Ha en fin dag!:)

Sara Pepparkaka sa...

Sådana här böcker är viktiga, men ibland tunga att läsa.

Lotten sa...

Huh så hemskt! Tack för smakbiten.

Lenes blogg sa...

Dette høres ut som en bok jeg bør lese

Rufsetufsa sa...

Den fikk jeg som leseeksemplar og den skal leses. Takk for smakebit og påminnelse:)

Pia H sa...

Oi, dette høres ut som sterk kost! men jeg noterer meg boka, for den er viktig! Og den står definitivt på SKAL-lese-lista!

Lena sa...

Denne fikk jeg ikke en, men to av i posten. Jenta mi på snart ni år har ADHD, så jeg vet egentlig ikke om jeg har lyst til å lese denne boka. Men på den andre siden er det vel kanskje nettopp derfor jeg bør lese den..