Søk i denne bloggen

fredag 21. mars 2014

Kommentarer til Forside og baksidetekst på Morshjerte nr. 22


Baksidetekst: 
Maren og Trond savner Oda, og tar seg endelig en tur til Oslo. Eivind kan ikke bli med. Han blir venner med Ole Even, odelsgutten på Høgås, og oppdager at «vesle» Mathilde har blitt en uimotståelig vakker ung pike.
Ole Even er overbevist om at Oda er glad i ham, og at hun med tiden skal bli frue på Høgås. Hun skriver et brev der hun forsøker å sette tingene på plass, men Ole Even er blitt som besatt av henne.
 
Hun behøvde ikke være så mye til husfrue, for han ville bære henne på hendene! Hun skulle få synge og gjøre det hun ville, for han ville ha råd til å skaffe hjelp til husarbeidet og alt slikt som husfruer vanligvis tok hånd om. Oda kunne få gjøre det hun ville, bare hun ble hans! Det måtte hun vel godta, for hun var jo glad i ham – eller brydde seg om ham, da, hvis det var det hun hadde sagt. Det gikk vel ut på ett!

Les også utdrag fra boka her

Mine meninger: 

Jeg synest forsiden er vanskelig å tolke siden den inneholder flere bilder. Men en ting er jeg sikker på, og det er at Maren vil vise Oda en ufattelig stor støtte. 

Ellers har jeg på følelsen at Tor Even blir den nye Samuel, Martin og Johan. Hvis man leser utdraget, ser litt på forsiden og tar med det som står i sist bok så kan man få inntrykk av det. Jeg har på følelsen at han vil godta Oda sin "tyskerunge" og bli gift med Oda. Jeg er livredd for at Oda vil få en tragisk skjebne... 

Vanligvis har jeg mye å si om både forsida, baksideteksten og utdraget, men denne gangen har jeg få ord... 

Ingen kommentarer: