Søk i denne bloggen

torsdag 4. september 2014

Kommentarer til Morshjerte nr. 22 Det ugjenkallelige av Anne Lise BogeEndelig får Maren anledning til å besøke Oda. Hun blir helt betatt av vesle Milla, og det er med tungt hjerte hun må forlate dem.
Oda begynner å venne seg til livet i Oslo, men hun slites mellom kravene på musikkskolen og ansvaret for Milla. Det var ikke slik hun hadde sett ungdomstiden for seg. Hun går på skoleball med Fredrik, og oppdager at han har andre sider i tillegg til dem hun hittil har sett.
På nyttårsaften feirer de bursdagen hennes. Det blir en kveld hun aldri vil glemme.

Oda la datteren varsomt ned i sengen. – Milla, Milla, hvisket hun med gråten i halsen. – Tilgje meg, ban! 
Et uendelig vakkert smil lyst opp det lille barneansiktet. Milla så rett inn i Odas tårevåte øyne – holdt blikket hennes fast. 

– Smiler du til meg? Oda bøyde seg over barnet. Millas smil bredte seg som varme inni henne og ga sjelen hennes et øyeblikks tiltrengt fred. 

Kilde til forside og baksidetekst fines her. På denne samme siden finner man utdrag fra denne boken. 

Mine kommentarer: 
Jeg kommenterer alltid forside, baksidetekst og utdrag på neste Morshjerte bok. I år er jeg veldig forsinket. 

Forsiden føyer seg inn i rekken blant de vakreste forsidene i Morshjerte. Forsiden gir meg inntrykk av Oda er tankefull, drømmende og undrende. Akkurat som hun lurer på hva som vil skjer videre og man vet ikke alle svarene. 

Tittelen gir inntrykk av at noen gjennomgår store personlighetsforandringer. Det ligger litt bak ordene at det skjer noe grusomt og akkurat det har jeg fått et hint om. Ut i fra baksideteksten kan man få inntrykk av at det er Fredrik. Men hvis man har lest sist bok så tror jeg det er Tor Even. 

Utdraget setter fokus på Morskjærligheten. Det er en rød tråd gjennom hele serien. Men jeg synest den setter fokus på noe litt annet. Det er at det finnes ulike former for Morskjærlighet. 

Ellers synest jeg ikke det er sammenheng mellom Forside, baksidetekst og utdrag. 

1 kommentar:

Annelin Kristiane sa...

Du har vel lest boken nå??
Det skjedde jo to ting som begge var uventede (synes jeg) og grusomme:S