Søk i denne bloggen

søndag 12. oktober 2014

En smakebit på søndag - Den amerikanske presidentens datter av Bjørn Erik Thon

Denne utfordringen er det bloggeren Mari - flukten fra virkeligheten som står bak. Det går ut på å dele noen ord ( ikke for avslørende ) fra boken du leser no. Deretter linker man innlegget hos henne og vi kan se hverandres smakebiter. Dagens smakebiter finner du her.

Akkurat no leser jeg Bjørn Erik Thon si bok Den amerikanske Presidentens norske datter. William Taft ( Usas 27 president i 1909) er sannsynligvis  biologisk far til Olga Wilson fra Indre Hærland i Østfold. Ei spennende bok selv om jeg har noen innvendinger mot den. Her er en artikkel  fra lanseringen av boka.

Smakebiten er fra side 195.

Tanken på William Taft, på dad eller Pa, slapp aldri taket i verken Olga eller Anna. To år  etter at han trakk sitt siste sukk og ble begravet på æreskirkegården på Arlington, var han forsatt med dem. 


Anna Wilson, fra Hærland i Indre Østfold, bestemmer seg i 1892 for å søke lykken i Amerika. Men i løpet av kort tid vender Anna alene hjem. Hun er med barn. I løpet av våren 1894 føder hun en jente som får navnet Olga, og det går ikke lang tid før ryktene begynner å svirre i bygda. Det blir sagt at William Taft er barnets far, mannen som seks år senere skal bli USAs 27. president. Etter hvert som Olga vokser til tar moren henne jevnlig med på reiser til USA. De tilbringer hver vinter i Washington DC, hvor de føler en nærhet til William Taft. Der kan mor og datter åpent plassere et bilde av ham på nattbordet og spasere i de samme gatene som han vandrer i. Olga spør seg stadig: Vet =ABdad=BB om henne? Kan hun oppsøke ham? Og vil han komme til å avvise henne? 

7 kommentarer:

Monika sa...

Tack för smakebiten!

Lotten sa...

Tack för smakbiten! En autentisk historia eller?

Mellom Bokstablene sa...

Interessant! Spent på hva dine innvendinger er. Er historien troverdig?
Ønsker deg en god leseoplevelse!

Ewa K sa...

Tack för smakbiten. Ha en fin fortsatt söndagskväll.

kajsasbokblogg sa...

Tack för smakbiten och ha en fortsatt trevlig söndagskväll.

Boklysten sa...

Tack för smakbiten!

Helena sa...

Tack för smakbiten :) Hoppas invändningarna minskar i takt med boken...